luni, 23 mai 2011

PUI CU CIUPERCI IN SOS DE VIN

Ingrediente (pentru o portie):
  • 220g piept de pui dezosat
  • 25gr smantana dulce, grasa
  • 100g ciuperci
  • 140g rosii intregi decojite
  • 10g usturoi
  • 100ml vin alb sau rosu (la litru)
  • 30ml ulei
  • 50g ceapa

Mod de preparare (pentru o portie):

Se fasoneaza pieptul de pui, inlaturand toate pielitile, si se taie cubulete de ~1,5 cm.
Se spala ciupercile,se curata de pielite si se taie lame.
Se curata usturoiul si se toaca marunt.
Se curata ceapa, se spala si se taie julien.
Pieptul de pui, taiat cubulete, se prajeste in ulei, la tigaie, cca.5-6 min.amestecandu-se continuu si se stinge cu o parte din vin (35ml).
Peste el se adauga ceapa taiata julien si se calesc impreuna inca 3-4 minute.
Se adauga ciupercile curatate si se lasa la foc inca 2-3 minute amestecandu-se continuu.
Se adauga usturoiul tocat marunt impreuna cu apa in care a fiert pieptul de pui, vin (65ml) si rosiile decojite si se lasa pe foc amestecandu-se continuu inca 2-3 minute, dupa care se adauga smantana dulce si se mai lasa la foc inca 2-3 minute.

Tip farfurie folosit: farfurie intinsa.
Decor folosit: marginea farfuriei se decoreaza.cu o felie de lamaie.
Gramaj produs finit: 350g.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu