Ciorba A LA GREC se poate face din: PUI, PORC sau VACUTA.
Se folosesc urmatoarele ingrediente (pentru o cantitate de 10 portii):
- 300 grame de ceapa
- 300g morcovi
- 200g telina (radacina)
- 2 - 3 linguri de orez
- galbenusurile de la 6 oua
- 350g de smantana grasa
- zeama de la 3 lamai
- doua legaturi de marar
Mod de preparare:
Se portioneaza carnea cubulete si se pune la fiert in apa rece cu sare.
Se spumeaza, se adauga legumele tocate marunt (eventual rase), in ordinea retetei.
Se amesteca galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si mararul (liezon se numeste acesta).
Cand legumele si carnea sunt fierte, se tempereaza liezonul (se ia zeama din oala si se toarna treptat peste liezon amestecand incontinuu), dupa care se pune in oala (liezonul) si se continua fierberea pana la primul clocot.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu