Ingrediente:
- 4morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 2-3 foi dafin
- 3 linguri orez
- 4-5 linguri pasta tomate
- carne tocata porc & vita
- 1 ou
- sare, piper
- 2 linguri faina
- marar verde
- vegeta
- bors (daca nu e destul de acrisoara de la pasta de tomate)
Mod de preparare:
Taiem marunt morcovii, radacinile de patrunjel, ardeiul si ceapa. Le dustuim putin in 2 linguri de ulei, dupa care le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa 10 min. de fiert, completam cu apa pana la 3/4 din oala.
Intre timp facem perisoarele dintr-un amestec de carne tocata de porc si vita, un ou, sare, piper, marar tocat marunt si cele doua linguri de faina.
Cand sunt gata perisoarele, le dam la fiert in supa de legume care fierbe, pe rand, in 2-3 ture. Stim sa dam la fiert urmatoarea tura de perisoare cand cea dinainte se ridica la suprafata.
Dupa ce toate perisoarele sunt la fiert in supa, adaugam si cele trei linguri de orez si foile de dafin.
Lasam totul sa fiarba la foc mic.
Cnad sunt aproape fierte, atat perisoarele si legumele, adaugam si pasta de tomate si potrivim de sare si piper. Adaugam si putina vegeta, dupa gust.
Se serveste cu smantana.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu