marți, 24 mai 2011

FICATEI LYONEZI

Ingrediente (cantitati pentru o portie):
  • 200g ficat pui
  • 50g ceapa
  • 70g rosii intregi decojite
  • 15g usturoi
  • 30ml vin (la litru)
  • 20ml ulei lichid

Mod de preparare (pentru o portie):

Ficateii de pui se spala cu grija in apa rece, urmarindu-se sa nu aiba fiere si se pune la fiert.
Ceapa, curatata (40g), se toaca marunt.
Usturoiul, curatat (15g), se toaca marunt.
Uleiul se pune in tigaie si se adauga ficateii de pui (200g) lasandu-se 7-8 minute la foc mic. Se amesteca continuu ca sa nu se lipeasca.
Se adauga ceapa si se mai lasa la foc mic 3-4 minute amestecandu-se continuu.
Se pune apa in care sa fiert pieptul de pui (30ml) si vin (30ml) pentru a se stinge compozitia si se amesteca continuu.
Se adauga rosiile decojite (70g) si se mai lasa pe foc inca 3-4 min.
Se pune sare si piper (dupa gust).
Gramaj produs finit: 260g/portie.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu