miercuri, 25 mai 2011

CHIFTELUTE DE PUI CU SUSAN

Ingrediente:
  • pentru compozitie:
  1. 1/2 kg carne tocata de pui (eu folosesc doar pieptul de pui)
  2. 1 ou
  3. 1 ceapa
  4. 1 morcov
  5. patrunjel
  6. cimbru
  7. miezul de la o felie de paine inmuiat in 50ml lapte (merge si apa)
  8. sare
  9. piper
  • pentru prajire:
  1. faina
  2. susan alb (cca 100 g)
  3. ulei

Mod de preparare:

1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt (in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte (si apoi bine stors), sare si piper.
2. Din compozitia rezultata se formeaza mici chiftelute rotunde, care se pun la odihnit pe o tava incapatoare, bine tapetata cu faina.
3. Peste chiftelute se mai presara susanul alb, apoi le tavalim bine prin faina si le modelam, iar la final le sufundam in baie de ulei incins.
Cand sunt gata, devin aurii, se scot la scurs pe prosoape de hartie, astfel incat sa nu fie imbibate cu ulei.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu